A Kata mellett, a rezsicsökkentés megváltoztatása ellen tüntettek Szegeden

Belföld, 2022.07.26

Több százan gyűltek össze, hogy a Kata mellett, valamint a rezsicsökkentés megváltoztatása ellen tüntessenek Szegeden.

KATA tüntetés Szeged
Ezúttal azonban hídfoglalásról szó sem volt, a tömeg békésen vonult végig a város két átkelőjén, alig akadályozva ezzel a forgalmat. Sőt az autósok még dudálással biztosították támogatásukról a demonstrálókat.  

A tüntetést "Együtt a jövőkénkért!" néven hirdette meg a Momentum, valamint a Magyar Kétfarkú Kutyapárt helyi szervezete a futárokkal karöltve. A pártok szolidaritásukról biztosították a KATA vállalkozókat, valamint elítélték a rendkívül kedvező adózási forma ellehetetlenítését, ugyanakkor szót emeltek a rezsicsökkentés részleges eltörlése ellen is.  

A futárok képviseletében Dávid szólalt fel, aki a tömeg előtt elmondta, hogy az ételkiszállítás előtt a közszférában helyezkedett el, de nem tudott megélni, ezért kellett szakmát váltania, most azonban a Kata kiürítésével úgy tűnik, hogy megint új munkahely után kell néznie.  

Szintén beszédet mondott Halász Noémi, a Momentum Szegedi Helyi Szervezetének alelnöke, a párt nőügyi munkacsoportjának egyik vezetője, valamint Borsik Viktor is, aki a Momentum TizenX országos elnöke, valamint a Momentum szegedi elnökségi tagja.  

A tömeg a beszédeket követően Szeged két átkelője fel vette az irányt, majd néhol kormányellenes rigmusokat skandálva a Glattfelder térre vonultak, ahol szintén beszédeket hallgathatott meg a publikum. A forgalomlassító demonstrációt az autósok teljes nyugalommal vették tudomásul, sőt hangos dudaszóval, még többen bíztatták is a tömeget.

(Webrádió)

Címkék

KATA tüntetés Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!