A keresztény politizálás lehetőségeiről szóló találkozón vesz részt Orbán Viktor és Novák Katalin Rómában

Belföld, 2021.08.27

Népes magyar delegáció vesz részt Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezetésével a keresztény politizálás lehetőségeiről szóló találkozón Rómában a hétvégén - közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Facebook-oldalán.

Orbán Balázs bejegyzése szerint a találkozóra szerte a világból érkeztek katolikus törvényhozók, kormányzati szakemberek, civil szervezetek vezetői és jelentős közéleti szerepet vállaló egyházi vezetők, hogy megvitassák a világ nagy kérdéseit és a keresztény politizálás lehetőségeit, a 21. századi "bizonytalanságokkal terhelt világban".

A megbeszéléseken szó esik a keresztények helyzetéről, az afganisztáni eseményekről, a keresztényüldözés különböző formáinak sajnálatos erősödéséről, valamint a migráció, a technológiai fejlődés és a gender-ideológia által az országok elé állított kihívásokról is - közölte.

Az államtitkár azt írta: "jó látni, hogy a keresztény politizálásnak ilyen jelentős támogatói vannak valamennyi kontinensen."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!