A két éven túli peres ügyek száma 30 százalékkal csökkent a Székesfehérvári Törvényszéken

Belföld, 2022.04.28

A két éven túli peres ügyek száma 30 százalékkal csökkent a Székesfehérvári Törvényszéken 2020 augusztusa óta - hangsúlyozta az Országos Bírósági Hivatal elnöke csütörtökön, a törvényszék összbírói értekezlete előtti sajtótájékoztatón.

Senyei György azt mondta, hogy a régi ügyekre fokozott figyelmet fordítanak, mivel a koronavírus-járvány idején nőtt az ügyhátralék. Ennek folyományaként országosan is 33 százalékkal csökkent ebben az időszakban a két éven túli peres ügyek száma.

Az elnök arról is beszélt, hogy a Székesfehérvári Törvényszéken az ügyforgalmi tendenciák eltérnek az országostól, ennek fő oka a helyi gazdasági élet magas fejlettsége. Az érkező ügyek 2020-ban országosan csökkenni kezdtek, ezzel ellentétesen a törvényszéken nemcsak tavalyelőtt, hanem 2021-ben is folytatódott az érkező ügyek számának emelkedése.

A bírák - részben a digitális ítélkezést kihasználva - dolgoznak, így tavaly a befejezett ügyek száma 5,6 százalékkal meghaladta a beérkezőket, a folyamatban lévő ügyek száma pedig jelentősen, 19,9 százalékkal csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!