A Magyar Mérnöki Kamara közleménye (2. rész)

Belföld, 2021.02.05

    Budapest, 2021. február 5., péntek (OS) -

A négy szakmai szervezet és a köztestület összefogását kezdeményezők nevében Gyurkovics Zoltán elmondta: "A magyar épületgépészet területén az elmúlt évtizedekben gyakran volt tapasztalható a szakmán belüli párbeszéd hiánya, ebből következően az érdekérvényesítés nehézsége. Az utóbbi évek pozitív szakmai-közéleti változásai, az együttműködés új szándékai megteremtették annak esélyét, hogy a szakmán belüli átfogó és sokszereplős együttműködés jöjjön létre." Az MMK épületgépészeti tagozatának elnöke hozzátette, hogy az alapító szervezetek a több éves korábbi szakmai együttműködésüket formalizálttá alakítva az új fórummal alulról építkező, a szakma tényleges problémáira és igényeire válaszoló kezdeményezést indítanak útjára. A Fórum nyitott minden olyan legitim szervezet, szakmai csoport felé, amely a szakmában jelentős súllyal bír, valós tagsággal és következetes programmal rendelkezik.
Az újonnan megalakult szervezet a tagok piaci ismereteit felhasználva a közép és felsőfokú képzés számára is szeretne oktatási-továbbképzési javaslatokat tenni. A szakiskolák és egyetemek részéről erre máris jelentős nyitottságot érzékeltek. Az alapítók azt is szeretnék elérni, hogy a területet érintő jogszabályoknak már az előkészítse során is vegyék figyelembe a szervezet véleményét. Cél az is, hogy a közvélemény számára is jobban látható legyen, milyen sokat tehetnek az épületgépészek a mindennapi élet komfortja, biztonsága, energiatudatossága, valamint a környezetvédelem érdekében.

Kiadó: Magyar Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!