A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye

Sport, 2022.12.03

(OS) - Ismét felcsendült a magyar Himnusz Varsóban, a kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon. A kontinensviadal ötödik, egyben utolsó előtti versenynapján hazánk válogatottja három medállal gyarapította palettáját Lengyelországban.

A női tőr, A kategória versenyszámai során Hajmási Éva menetelt a döntőig, ahol az olasz Mogos Andreaval szoros párharcot vívott. Végül a fináléból a Törekvés SE versenyzője került ki győztesen, aki 15:14 arányban győzött és lett aranyérmes. Krajnyák Zsuzsannát (A) az elődöntőben a későbbi második helyezett állította meg, így bronzérmesként végzett ugyanezen fegyvernemben.
A férfiaknál Tarjányi István kard, B kategóriában volt érdekelt. A nyíregyházi vívó kiélezett viadalban, 15:14-es összesítésben maradt alul a lengyel Casto Adrian-nal szemben, így ezüstérmet szerzett.
A kontinensviadal első napján Hajmási Éva (A), Veres Amarilla (A), valamint Mező Boglárka (B) kardban bronzérmes lett, míg a harmadik napon Veres (A) párbajtőrben, Osváth Richárd (A) pedig tőrben nyert aranyat Lengyelországban. Az Európa-bajnokság negyedik versenynapján a női párbajtőr csapat ezüstérmesként végzett a párharcaikat követően, így a magyar küldöttség már összesen kilenc medálnál tart a vasárnapig tartó, paralimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.


Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!