A Magyar PB-Gázipari Egyesület közleménye

Belföld, 2019.09.13

A környezetkímélő közlekedési alternatívák terjedése és a városok levegő minőségének javítása napjaink egyik fő kérdése, ezért az Európai Mobilitási hét alkalmából Egyesületünk szeretné felhívni a figyelmet a PB-gázzal(LPG) történő környezetbarát és gazdaságos autózás lehetőségére.

Tesszük ezt annak tudatában, hogy most úgy tűnik, a jövő az elektromos hajtású gépjárműveké.
Jelentős műszaki fejlesztések történtek már ezen technológiák tökéletesítése és ellátó hálózatának kiépítése érdekében, de a napi közlekedésben várhatóan középtávon még mindig a benzin és dízel meghajtású gépjárművek lesznek meghatározók.

Az átmeneti időszakra ajánljuk az azonnal elérhető alternatíva, a PB-gáz, mint tiszta hajtóanyag használatát. Normál használat mellett a PB-gáz üzemű járművek a dízeleknél 98%-kal kevesebb a nitrogén-oxidot (NOx) és 90%-kal kevesebb szálló port (PM), a benzinüzeműeknél 20%-kal kevesebb szén-dioxidot (CO2) bocsátanak ki. Ezek alapján a PG-gáz szélesebb körű használatával jelentősen csökkenne a levegő szennyezettsége. A PB-gáz átalakító szett benzin üzemű járművekbe egyszerűen beépíthető és az autógázos autó 30-40 százalékkal,kilométerenként 9-10 forinttal gazdaságosabban üzemeltethető.

Magyarországon több mint 600 üzemanyagkúton lehet PB-gázt tankolni.

Bővebb információ www.mpe-pbgaz.hu weboldalunkon található.

Környezetünk állapotának javítása közös érdek, az autógázra váltás azonnali előnyt jelent mindannyiunk számára!



Kiadó: Magyar PB-Gázipari Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!