TV műsor

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület üdvözli a módosított Natot

Belföld, 2020.02.19

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület üdvözöli, hogy elkészült a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat), amely szerintük mérföldköve a megújuló, korszerű magyar oktatásnak.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben kiemelték: örömmel vették és fontosnak tartják, hogy az átdolgozott alaptanterv - megőrizve a magyar oktatás eddigi értékeit - erősíti a diákok nemzeti öntudatra nevelését.

Azt írták: a Nat kiemelkedő eleme, hogy figyelemmel van a magyarságot összetartó történelmi örökségre. Fontosnak tartják, hogy a magyar diákok az iskolaévek alatt megismerjék Magyarország történelmét, keresztény kulturális értékeit, és ezáltal jobban megértsék a múltat, a nemzeti hagyományokat.

"A hazaszeretet fontos értéke mellett megítélésünk szerint az új generáció harmonikus fejlődéséhez, valamint a nemzedékek közötti kapcsolat javításához elengedhetetlen az egyén elhelyezése a család, a közösség és a nemzet összefüggő szövetében" - fogalmazott az egyesület, hozzátéve: "mindannyiunk közös ügye, hogy a magyar diákok az iskolákban maradandó és hasznos tudást szerezzenek és megállják helyüket az életben".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!