A Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány közleménye

Belföld, 2019.02.19

    Budapest, 2019. február 19., kedd (OS) - Jótékonysági koncertet tart a Magyar Református Szeretetszolgálat a leégett Ráday Kollégium támogatására. A rendezvényen befolyt adományokból a diákokat, valamint a tűzben elhunyt áldozat családját segíti a szervezet.

Közel egy hónap telt el azóta, hogy január 23-án a késő esti órákban tűz ütött ki a IX. kerületi Ráday Kollégiumban. A tűzvész halálos áldozata egy négygyermekes, 46 éves édesapa volt, 165 egyetemi hallgató pedig második otthonát - és benne szinte minden személyes tárgyát - elveszítette.

A hír hallatán a Magyar Református Egyház és az egész ország összefogott a károsultak megsegítésére. A diákoknak szánt pénzadományokat a Károli Gáspár Egyetem, a gyászoló család támogatásának összegét a Dunamelléki Református Egyházkerület, a kollégisták részére felajánlott tárgyi adományokat (ruhaneműk, elektronikai eszközök, hangszerek) pedig a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány gyűjtötte és osztotta szét.

A tárgyi adományok gyűjtésének időszaka lezárult, azonban a Magyar Református Szeretetszolgálat egy jótékonysági koncertet is szervez, hogy a támogatójegyek árából befolyt összeggel is segíteni tudják a diákokat, valamint a tűzben elhunyt áldozat családját. A koncert fellép Ábrahám Márta hegedűművész és az Ábrahám Consort.



Kiadó: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!