A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye

Belföld, 2019.06.25

(OS) - A Bhagavad-gítá India legfontosabb jógaszentírása, a Védák tömör magyarázata. A mű egy rendkívüli párbeszéd az Úr Krisna és barátja között, amely 5300 évvel ezelőtt egy csatamezőn hangzott el. A Bhagavad-gítá, noha bizalmas tudást rejt, lejegyzett formában később további milliókhoz jutott el. Kora ellenére a mű üzenete nemcsak a letűnt múltnak, hanem korunk emberének éppúgy szól.

Mindazoknak, akik a hétköznapok nehézségei közepette is felismerik, hogy ugyanolyan háborúban állnak az anyagi lét körülményeivel, miként a műben kérdező.

A mű most, a Bhagavad-gítá Évében kerül először a könyvesboltok polcaira. A kötetről Sivaráma Swami, író, spirituális tanító tart könyvbemutatót, aki több mint 40 éve tanulmányozza az ősi India, az emberiség egyik bölcsőjének kultúráját. Így a kutatásaiból nyert bölcsességet osztja meg a hallgatósággal.

A Bhagavad-gítá és a Védák könyveinek legfontosabb spirituális tanítása, hogy különbséget tesz test és lélek között. Az élőlény a lélek, amely alapvető természete szerint örökkévaló, boldog és tudatos. Ugyanakkor testről testre vándorol, melynek irányát a karma (a tettek és visszahatások) szabályosságai határozzák meg.

Az élet alapvető elvrendszerét a dharma (értékek/kötelességek/ vallás) adja, amely átsegíti az embert a materiális világ folytonos nehézségein. Ám a vallásos, vagy lelki gyakorlatok végén nem maga a vallás, nem az út számít, amelyen át elérkezünk a célhoz, hanem az, hogy átadjuk magunkat Istennek és az Ő szeretetének.

www.krisna.hu

Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!