A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye (2. rész)

Belföld, 2022.12.01

    Budapest, 2022. december 1., csütörtök (OS) -

Az élelmiszermentés és az ételkiszállítás járművek nélkül lehetetlen. Hiába működtetnek üzemi konyhát, mégsem vásárolhatnak hatósági áron az alapvető élelmiszerekből, a kedvezmény csak magánszemélyekre vonatkozik, a főzési alapanyagok közül pedig van, ami 100%-os áremelkedésen ment keresztül az utóbbi hónapokban. A főzelékek elkészítéséhez szükséges tejföl már luxuscikknek számít, és csak az adományozóknak köszönhetően kerülhet az ételekbe.

Az alapítvány, mivel állami közfeladatot vállal át, normatív támogatást vehet igénybe, tálanként 272 Forint összegben. Jelenleg egy egészséges ebédet ennek minimum a duplájából, 550-600 Forintból lehet kihozni. Az ételosztásokon biztosított kiegészítő termékek - finompékáruk, gyümölcsök, zöldségek - áruházi élelmiszermentésből származnak, kezelésük azonban komoly emberi erőforrást igényel. A karácsonyi segélycsomagba kerülő tartós alapanyagok beszerzésének költségét önállóan kell kigazdálkodnia a szervezetnek.

"Újra kell gondolnunk az ünnepi élelmiszerosztást. Olajból, lisztből és más ársapkás termékekből csak a hatósági ár sokszorosáért vásárolhatjuk meg a szükséges mennyiséget, ezek helyett idén más hasznos és egészséges alapanyagokat teszünk az élelmiszercsomagba. Ennyi dolgozó, alapvető egzisztenciával rendelkező ember még sosem szorult a támogatásunkra, főként vidéken" - közölték a Krisna-hívők.

Az országos akciók során közel 6000 adag étellel és 4500 csomaggal készülnek a rászorulóknak.

Információk az egyház honlapján.


Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!