A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye

Belföld, 2018.11.16

    Budapest, 2018. november 16., péntek (OS) - "Engem gátol a pénztelenség. Írok, de a számítógépemen valami baj van és nincs pénzem arra, hogy megcsináltassam. S bár nagyon meghitt kézzel írni egy vastag füzetbe, hosszú távon elég fárasztó is. Festek, de a festékem még azelőtt elfogy, hogy befejezném a képet. Anyukám azt mondja, várjak. Majd lesz minden. De a szüleimnek éppen elég azon gondolkodni, hogy a tél közepén elfogyott a fa, mit tegyünk most, vagy hogy honnan szerezzenek pénzt a buszjegyemre Szabadkára, a suliba." (részlet ösztöndíj pályázatból)

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 2008-ban azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget nyújtva hozzájáruljon nehéz körülmények között élő, képességükkel és szorgalmukkal korosztályukból kiemelkedő gyermekek és fiatalok művészeti, természettudományos és informatikai érdeklődésének, tehetségének támogatásához.

A Bonis Bona - a nemzet tehetségeiért, kiváló tehetséggondozó díjjal elismert program ösztöndíj felhívására idén több, mint 80 pályázó közül 20 hazai és a határontúli magyar településeken élő fiatal részesült a támogatásban.

Az ösztöndíjasok művészeti vagy tudományos kör havi képzési díjára, mentor vagy fejlesztő alkalmazására, versenyre vagy fellépésre való utazásra vagy nyári kurzusok költségének fedezésére fordíthatják az elnyert összeget.

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadására 2018.november 20.-án kerül sor, a rendezvény fővédnöke Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, aHalhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Vígszínház igazgatója.


Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!