A Momentum a közbeszerzési törvény reformját javasolja

Belföld, 2022.06.27

A Momentum a közbeszerzési törvény reformja érdekében országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn.

"Módosítsuk a közbeszerzési törvényt és hozzuk haza az uniós pénzeket" - fogalmazott Bedő Dávid a Momentum Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A politikus a Kossuth Lajos téren az elszegényedés költségvetésének nevezte a 2023-as büdzsét és azt mondta, az elmúlt 12 év elhibázott gazdaságpolitikáját most az emberekkel akarják megfizettetni, miközben ötezermilliárd forintnyi uniós támogatást még nem fizettek ki a magyar embereknek.

Hozzátette: az Európai Bizottság egyértelműen és többször is kifejtette, rendszerszintű problémái vannak a magyar közbeszerzési törvénnyel.

Elmondta, a hatályos törvény nagyon gyakran teszi lehetővé az egyszemélyes és a meghívásos közbeszerzéseket, ez pedig csökkenti a tisztességes versenyt, növeli a korrupciót, ezért módosítani kell a közbeszerzési törvényt.

Cseh Katalin, a Momentum alelnöke és európai parlamenti képviselője szerint az ötezermilliárd forint létfontosságú lenne az országnak, kórházakra, iskolákra, munkahelyekre, az emberek jólétére, megélhetésére, egészségére lehetne költeni.

Hozzátette: a kormány azonban nem tud, vagy nem akar megegyezni az EU-val.

Elmondta, a megoldás egyszerű lenne, garanciákat kellene adni az EU-nak arra, hogy ezeket a pénzeket arra költik, amire adják őket.

Emlékeztetett arra, hogy a Momentum-frakció nemrég nyújtotta be a parlamentnek az európai ügyészéghez történő csatlakozásról szóló országgyűlési határozati javaslatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!