A Moravcsik Alapítvány közleménye

Belföld, 2020.09.11

    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Nagyszabású lakossági felmérést kezdeményezett a Moravcsik Alapítvány, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája és partnerszervezeteik, hogy megismerjék az emberek véleményét és gondolatait a pszichiátriai betegségekről, illetve arról, hogy mit gondolunk és mit érzünk a pszichiátriai betegséggel élőkkel kapcsolatban.

Mindenki véleménye fontos!
Hogyan változna a véleményünk és a magatartásunk, ha közvetlenül kapcsolatba kerülnénk egy pszichiátriai betegséggel élő személlyel, például a szomszéd lakásba költözne, vagy az új munkatársunkról derülne ki, hogy van egy pszichiátriai betegsége is?
Az év végéig elérhető kérdőív kitöltése során jelezhetjük félelmeinket, aggodalmainkat, vagy éppen a pozitív tapasztalatainkat a mentális betegséggel élőkkel kapcsolatban.
Fontos, hogy sokan töltsék ki a kérdőívet, hiszen ez hozzájárul ahhoz, hogy az összegyűlt adatok elemzését követően a szakemberek kidolgozzanak egy nemzeti szintű, hatékony AntiStigma programot, amely a pszichiátriai betegséggel élőkkel szemben megnyilvánuló előítéletek csökkentésére nyújt lehetőséget.
A kutatók mindenkit arra kérnek, hogy töltse ki ezt a nyilvános, névtelen, online kérdőívet, amely megtalálható a VIKOTE (Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület) honlapján:
http://vikote.hu/mentalis-betegsegekkel-szembeni-attitud-vizsgalat/



Kiadó: Moravcsik Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!