A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleménye (3. rész)

Belföld, 2018.10.10

    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Újabb álhírek a sajtóban a várólistákról 3

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a várólista rendszer nem azért van, mert várakozni szükséges, nem arra szolgál, hogy minden elemi apró változás kiemelt rémhírré váljon, hanem a betegek, az érintettek számára, a folyamatok követhetősége, transzparenciája érdekében működik. A központi várólista rendszer biztosítja, hogy a kormányzat és vele együtt az egészségbiztosító tisztábban legyen azokkal a beavatkozási pontokkal, ahol további intézkedésre van szükség a célok elérése és a betegek minél előbbi ellátásának biztosítása érdekében.
A hírportál által megjelentetett, széles körben publikált, és így széles körben hamis, megtévesztő, félelemkeltő információk rendkívüli káros hatásokat okoznak, nem szolgálják az előrelépést, visszaélnek a transzparencia elv megvalósítása által elérhető információkkal.
Ezzel szemben a valóságos helyzet, a tényleges tendencia az, hogy 2012-hez viszonyítva kevesebb mint a felére csökkent a várakozók száma, nemzetközi mércével nézve is jelentősen csökkent a tényleges várakozási idő. A cél továbbra is ezen az úton a fejlődés, a tervezés, ütemezés javítása, ahol szükséges az idő további csökkentése.

Szívesen állunk az újságírók rendelkezésére, amennyiben egyes speciális egészségügyi alapfogalmakkal nincsenek tisztában, és még a cikk megírása előtt elmagyarázzuk a fontosabb kifejezések értelmét, mert akkor elejét vehetjük a hasonló álhírekkel történő riogatásnak.



Kiadó: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!