A Neumann János Egyetem nyerte a sűrített levegővel hajtott járművek versenyét Egerben

Belföld, 2018.05.12

A kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem Jok-Air csapata nyerte a pénteken és szombaton immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt Egerben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a rengeteg innovatív megoldást, számtalan izgalmat és drámai pillanatot hozott megmérettetésen az egri Érsekkertben 9 ország 20 egyetemének 36 csapata állt rajthoz. A magyar, cseh, észt, lengyel, lett, litván, román, svéd és szlovák indulók között a korábban megszokottnál nagyobb csata alakult ki: a kiegyensúlyozott mezőnynek köszönhetően minden versenyszámban másik csapat nyert.

A részeredmények összesítése után végül a kecskemétiek bizonyultak a legjobbnak, így ők vehették át az "Aventics legjobb pneumobilja" díjat, amivel ezúttal egymillió forintos pénzdíj is járt.

Az egyetemek közötti pontversenyben a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett az élen. Az intézmény ugyancsak egymillió forint értékű pneumatika eszközt nyert, melyet a gyakorlati oktatás fejlesztésére használhat fel. A zsűri díjazta még a legeredetibb konstrukciót, a leginnovatívabb csapatot, a legnagyobb elért sebességet, a telemetriai megoldásokat, a legjobb futóművet és a legszebb karosszériát is - olvasható az esemény házigazdája: az egri Aventics Hungary Kft. közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!