A Nézőpontváltó Egyesület közleménye

Belföld, 2019.05.21

    Budapest, 2019. május 21., kedd (OS) - A Nézőpontváltó Egyesület szakmai partnere, a Nem vagy hibás produkció példaértékű témáról, a gyermekkori molesztálásról, szexuális bántalmazásról szóló kortárs dráma létrehozásán dolgozik. Az előadás után pszichológus szakértő bevonásával, interaktív edukációval segítik a közönséget a traumatizáló abúzus utólagos felismerésében.

Manapság egyre gyakrabban hallhatók olyan történeteket, amelyben a fizikailag, mentálisan és lelkileg sérült károsultak tárják a világ elé a velük életük során bármikor megesett, addig tudatosan - és saját, családi vagy mikrokörnyezeti érdekében sikeresen - eltitkolt (bűn)cselekményt.
Ezek a coming out-ok kisebbítik-e a bűntudatot, amely minden, bármilyen visszaéléssel érintett áldozatban él? Tud-e rajtuk segíteni a közüggyé tétel, az értő meghallgatás?
Az abúzust követő ön-, illetve általános áldozathibáztatásnak a megszüntetésére tesz kísérletet a Koltai Róbert színművész főszereplésével és Gaál Ildikó rendezésében színpadra kerülő kortárs dráma.
A történetben egy kislány felnőtté válása látható több idősíkon. Egy olyan kislányé, akinek felnőttként kapcsolatteremtési problémái, párkapcsolati zavarai vannak, aminek saját maga sem érti az okát. A történet során lassan megnyílik a tudatalattija és az addig elfojtott emlékezete apránként feltárja számára és megérteti vele, hogy élete első erotikus eseménye tabu.
Az idő pedig fogy, gyilkosul elveszi a jelent, megöli a jövőt. Ki a felelős ezért, ki tehet minderről?


Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!