A Nők a Balatonért Egyesület közleménye

Belföld, 2020.01.26

    Budapest, 2020. január 26., vasárnap (OS) - Huszonötödik születésnapját ünnepelte a Nők a Balatonért Egyesület (NABE).

Megtelt a Pannónia Művelődési Központ konferenciaterme Balatonalmádiban szombaton. Sokan jöttek el a születésnapra egyesületünk tagjai közül, és sok volt a gratuláló vendég, köztük polgármesterek, a Nemzeti park és a tihanyi Limnológiai Intézet képviselője.

Az ünnepséget Szauer Rózsa elnök és Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere nyitotta meg. A régmúltra Simonné Zákonyi Tünde, az egyesület alapító elnöke emlékezett.

A balatoni nők sok szép célt tűztek maguk elé. Most, 25 év elteltével a NABE húsz helyi csoportjának vezetője tekintette át, mit teljesítettünk közülük. Parkokat, zöldfelületeket hoztunk létre, és gondozzuk is őket. Kilenc emlékhelyünkön szobor vagy tábla óvja a feledéstől nevezetes balatoni nők - a balatoni nagyasszonyok - emlékét. Tájékoztató fórumok, részvétel a települések jeles napjain, információs sátor, játszóház, kiadványok sokasága bizonyítják az egyesület aktív civil részvételét a balatoni polgárok közös dolgaiban. A konferenciaterem falát elborították a fényképek, bizonyítva az elmúlt 25 év munkáját. Teendőnk a következő 25 évre is van, mert a Balaton és természeti értékeinek védelme abbahagyhatatlan feladat.

A szép születésnap is bizonyítja, hogy az egyesület jó működésének kulcseleme az, hogy nők a tagok. Nincs rivalizálás, segítjük egymást, és örülünk a másik sikerének. A NABE úgy működik, mint egy jó család. A születésnapi tortát Szauer Rózsa, a NABE elnöke vágta föl.

Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!