TV műsor

A nők esélyteremtésén dolgoztak Nógrád megyében

Belföld, 2021.03.31

A nők esélyteremtésén dolgoztak Nógrád megyében, a hároméves projekt célja a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, illetve a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása volt - tájékoztatta az MTI-t szerdán a J. L. SEAGULL Alapítvány projektmenedzsere.

Kiss Katalin közleményben tudatta: a szerdán záruló programon konzorciumban dolgozott a Jonathan Livingston SEAGULL Alapítvány a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel, valamint az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-vel; a program az Európai Unió 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával, az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósult meg. A pénz a teljes költséget fedezte.

Elsősorban a salgótarjáni, és a bátonyterenyei járások településein élő nők, családok számára biztosítottak programokat, így a nők munkaerőpiaci helyzetét támogató képzéseket, fejlesztéseket, felkészítéseket.

Zajlottak a munka és magánélet összehangolását célzó és munkaerőpiaci reintegrációs képzések, felkészítették az anyukákat a szülői, munkavállalói szerepre.

Volt többek között vállalkozóvá válást segítő program, szülői-családi tanácsadói képzés, egészség- és környezettudatos életmódra nevelés, pszichológiai tanácsadás, digitális segítségnyújtás, de biztosítottak gyermekfelügyelet, és megszervezték a szülői hálózatot is.

Összesen 600-an részesültek a fejlesztésekben, és mintegy 1800 alkalommal biztosítottak segítő szolgáltatást az érintetteknek. A női vállalkozói klubokban, női állásbörzéken, települési rendezvényeken, szakmai konferenciákon, tematikus szakmai kerekasztal-beszélgetéseken mintegy 1200-an vettek részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!