A Párbeszéd ingyenessé tenné a közösségi közlekedést a 14 éven aluliaknak Pest megyében

Belföld, 2021.09.22

    Budapest, 2021. szeptember 22., szerda (MTI) -  A közösségi közlekedés használatának ingyenessé tételét kezdeményezi a 14 éven aluliak számára Pest megyében a Párbeszéd.

A párt szerdai sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid, a Párbeszéd Pest megyei 5. választókerületben induló előválasztási képviselőjelöltje hozzátette, ez a lépés nagyon fontos része annak a koncepciónak, amely szerint Budapestet és az agglomerációt közösen kell fejleszteni.

Hangsúlyozta, az 1,7 milliárd forintba kerülő javaslat, amelyet a parlament elé terjesztenek, mintegy 120 ezer gyereknek és családjuknak könnyítené meg az életét.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az első két napi részvétel az ellenzéki előválasztáson minden előzetes várakozást felülmúlt, mert hétfőn 69 ezren, kedden pedig több mint hetvenezren szavaztak.

Az előválasztáson induló kormányfőjelölt úgy fogalmazott: minden egyes leadott szavazat "egy-egy tégla kiverése a NER rendszeréből". Az előválasztási kampány az egyik legnemesebb küzdelem, amit az elmúlt időszakban a magyar politikában láttunk - fogalmazott.

Azt mondta, olyan miniszterelnök-jelölt és olyan egyéni jelöltek kellenek, akik közös nevezőt találnak a bizonytalanok és az ellenzéki szavazók között. Hozzátette, ha miniszterelnök-jelölt lesz, elsősorban a bizonytalan szavazóknak akar hitet és reményt adni.

Tordai Bence frakcióvezető-helyettes Karácsony Gergely mellett érvelve kijelentette, olyan vezetőre van szükség, aki már bebizonyította, hogy képes összefogni egy színes koalíciót, és eredményesen vezetni egy Budapest méretű nagyvárost. A kutatások szerint Karácsony Gergely az, aki képes lenne legyőzni Orbán Viktor miniszterelnököt, mert minden ellenzéki párt szimpatizánsai és a bizonytalanok is szívesen támogatják - vélekedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!