A Párbeszéd petíciót indít, hogy park létesüljön a Nyugati pályaudvar mellett

Belföld, 2023.02.01

A Párbeszéd petíciót indít annak érdekében, hogy a Nyugati pályaudvar mellett hozzanak létre egy parkot.

Temesvári Szilvia, a párt elnökségi tagja szerdán, online sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Terézváros hazai és európai viszonylatban is az egyik legkisebb zöldfelülettel rendelkező kerület.

A kerületi alpolgármester azt mondta, hogy a klímaváltozás ellen az egyik legkézenfekvőbb fellépés a parkok és zöldfelületek létesítése, az általuk szorgalmazott parkot pedig a kormányzati beruházások és vásárlások összegének töredékéből létre lehetne hozni.

Tordai Bence társelnök úgy fogalmazott, hogy amikor Karácsony Gergely megnyerte a főpolgármester-választást, "Orbán Viktorék bosszút esküdtek", és ennek a bosszúnak az egyik része az volt, hogy a budapesti fejlesztéseket elvonták a fővárosi önkormányzat hatásköréből. Nagyon sok jó budapesti projektet "lehúztak", és amit megvalósítottak vagy megvalósítani terveztek, azok sem feltétlenül úgy voltak kialakítva, hogy a fővárosiak érdekeit szolgálták volna - értékelt a képviselő, bírálva, hogy Lázár Jánost nevezték ki építési és közlekedési miniszternek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!