A Rákóczi Szövetség magyar iskola választását javasolja a határon túli családoknak

Belföld, 2020.01.29

Magyar iskola választását javasolja a határon túli magyar családoknak a Rákóczi Szövetség, amelynek elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy a következő hetekben, hónapokban több mint 15 ezer határon túli magyar családnak kell döntenie arról, milyen iskolába írassa a gyermekeit.

Csáky Csongor emlékeztetett: iskolaválasztási programjuk 2004-ben indult, azóta próbálják ráirányítani a határon túli szülők figyelmét arra, hogy gyermekeik sorsát nagyban befolyásolja az a nyelv, amelyen tanulnak. Emellett ez a közösség megmaradásának záloga is - fűzte hozzá.

A Rákóczi Szövetség arra törekszik, hogy a maga eszközeivel, üzeneteivel arra bátorítsa a külhoni családokat, hogy jól döntsenek, s amikor a gyermekük jövőjéről döntenek, a magyar jövőt válasszák - fogalmazott Csáky Csongor.

Rámutatott: érték, hogy az ottani magyar iskolák két nyelvet, két kultúrát tanítanak, így többlettudáshoz, nagyobb kapcsolatrendszerhez juthatnak a diákok.

A szövetség programjáról bővebb információ a www.magyariskolavalasztas.hu címen érhető el, ahol érveket sorolnak fel a magyar iskola választása mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!