A REFLEX Környezetvédő Egyesület közleménye

Belföld, 2019.09.13

    Budapest, 2019. szeptember 13., péntek (OS) - KlímaSztárokkal ünnepli 10. születésnapját a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség. 10 évvel ezelőtt zöld civil szervezetek és kisebb önkormányzatok közreműködésével alakult meg az Európai Klímaszövetség hazai hálózata az Éghajlatvédelmi Szövetség. Az együttműködés egyik első kampánya a KlímaSztár volt, amely a legjobb helyi klímavédelmi gyakorlatokat díjazza, és mutatja be. Az ötödször meghirdetett felhíváson 2019-ben 5 település - Budapest XIII. kerülete; Kajárpéc; Nagyrákos; Nyárádgálfalva (RO); és Veszprém - nyerte el az elismerést. A díjátadóra a Szövetség alapító településén, a tavaly európai Climate Star díjjal elismert Kunszigeten kerül sor.

Az Éghajlatvédelmi Szövetség Klímasztár elnevezésű kezdeményezése igyekszik rámutatni arra, hogy a helyi folyamatoknak, fejlesztéseknek fontos és megkerülhetetlen szerepe van az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Idén először egy meghatározott területen, a települési zöldfelületek gazdálkodásában kerestük a jó példákat. Az idei évben díjazott öt település olyan követhető mintákat állít más települések és közösségek elé, melyek valódi helyi megoldásokat jelentnek a változás folyamatában, legyen szó például a hazánkban még nem túl gyakori városi mezőkről vagy az újszerű települési vízgazdálkodásról. A díjátadón és a kapcsolódó eseményeken örömmel látjuk a sajtó képviselőit is! Bővebb információ a rendezvényről és a KlímaSztár2019 programról: Lajtmann Csaba, e-mail: [email protected], telefon: 06-30-2326658



Kiadó: REFLEX Környezetvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!