A Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány közleménye

Belföld, 2019.01.09

    Budapest, 2019. január 9., szerda (OS) - Több mint 4500 kilogramm színes gyurma több mint 110 intézménynek. A Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány több fenntartóval kötött együttműködési megállapodást a "Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program" keretein belül. Az együttműködésnek köszönhetően több mint 110 intézmény, köztük óvodák, általános iskolák kapnak 10 színű gyurmát 2019-ben. 2 alkalommal, összesen 4794 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget.

A program célja, hogy a nevelésben dolgozó szakembereknek elérhető legyen olyan eszköz, amely segítségével sok gyermeket tudnak játékosan, egyszerűen nevelni, fejleszteni vagy oktatni. A felhasználási korosztályt tekintve a gyurma egész kicsi kortól az általános iskolás korosztályig használható fejlesztő eszközként. Szakemberek egyöntetű véleménye alapján megadott feladatok elvégzése vagy egyszerű játék során az alábbi területek fejlődnek a gyermekeknél: megfigyelőképesség, memória, kreativitás, kézügyesség, szem-kéz koordináció. A gyurmázás hozzájárul a színek és formák megismeréséhez, fejleszti a térbeli alkotást, finommotorikát és persze az izmokat.

A programban az alapítvány 85%-os támogatást nyújt a résztvevőknek. Hosszútávú célja, hogy folyamatosan bővítse az együttműködő partnerek számát és a későbbiekben teljesen ingyen tudja biztosítani az eszközöket.

Bővebb információ: www.kreativ-gyermek-alapitvany.com


Kiadó: Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!