A Stadler környezetbarát meghajtású vonatait is bemutatja az InnoTrans vásáron

Belföld, 2022.07.23

A Stadler vasúti járműgyártó magyarországi részlege fontos szerepet tölt be a vállalatcsoport zöld közlekedési megoldásokat képviselő vonatainak gyártásában, a szolnoki gyárban is készülő, csúcstechnológiát képviselő négy vonattípust is bemutatnak az idei berlini InnoTrans világkiállításon szeptemberben a svájci cég környezetbarát meghajtású hét járműve között - közölte a Stadler az MTI-vel.

Ismertetik, hogy a Stadler szolnoki üzeme is gyártja az amerikai piacra szánt hidrogénüzemű FLIRT H2 motorvonatot, az akkumulátoros FLIRT járművet, a három különböző üzemmódban is közlekedni képes trimodális FLIRT vonatot, illetve az akkumulátoros liverpooli metró új szerelvényeit, és ezek is láthatók lesznek a világ legnagyobb vasúti szakkiállításán.

A projektekben a 600 munkavállalót foglalkoztató szolnoki üzem összesen közel 500 kocsiszekrény gyártásával vesz részt.

A négy típus gyártásában a Stadler szolnoki üzemében végzik az alumínium kocsiszekrények hegesztését, fényezését és előszerelését.

A Stadler 80 éve gyárt vonatokat, a cégcsoport több mint 13 000 alkalmazottat foglalkoztat a világ különböző részén lévő gyártási és mérnöki központjaiban, karbantartó telephelyein. A csoport árbevétele 2021-ben 18 százalékkal 3,6 milliárd svájci frankra emelkedett az előző évhez képest, 2022-re 3,7-4,0 milliárd svájci frank közötti árbevételt várnak.

Magyarországon három leányvállalattal - Stadler Szolnok Kft., Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft., Stadler Trains Magyarország Kft. - van jelen, a tavalyi átlagos foglalkoztatotti létszám 755 fő volt. A konszolidált adatok szerint 2021-ben a három leányvállalatnak Magyarországon 54 milliárd forint árbevétele volt, ami 13,25 százalékos növekedés 2020-hoz képest. A cég Magyarországon több mint 50 milliárd forint beruházást hajtott végre 2007 óta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!