A szegedi Jobbik szerint az óvodások érzékenyítésével riogatás csak a kormánypropaganda része

Belföld, 2018.06.11

A Jobbik kíváncsian várja, milyen érzékenyítő programot indít a Menedék Alapítvány óvodai pedagógusoknak. Az Európai Unió által is támogatott projekt az eltérő kultúrákból érkező gyerekek befogadását segíti.

Önkormányzat2014 - Jobbik - Tóth Péter szegedi polgármesterjelölt bemutatkozása
Tóth Péter, szegedi önkormányzati képviselő nem hiszi, hogy ez tömeges szegedi betelepítést készítene elő, amit a kormánypárti sajtó állít. Az egyik kormányközeli internetes lap arról írt, hogy Szegeden a Menedék Egyesület 30 órás érzékenyítő programot szervez óvodai pedagógusoknak. A budapesti hírportál szerint arra készítik föl az óvónőket, hogy a városba tömegesen fogják betelepíteni bevándorlók családjait. A Jobbik képviselője azonban úgy véli, túlzás ezt a következtetést levonni.

Én azt gondolom, hogy a valós veszélyt a kormány migránspolitikája jelenti, hiszen gyakorlatilag a népszavazás után bevezettek egy olyan új meghatározást, az oltalmazotti státusra gondolok, amivel a kvótát gyakorlatilag teljesíti a kormány – mondta a képviselő.

A Jobbikos politikus szerint Szegeden sok az európai országból származó óvódás, és van 3-4 olyan is, aki iszlám országból érkezett. Szerinte hasznos, ha a magyar pedagógusok és gyerekek megtanulják, hogyan lehet együtt élni más kultúrából érkezett gyerekekkel. A Jobbik fontosabbnak tartaná, hogy az ide érkező ázsiai és afrikai bevándorlókat még a saját országukban tájékoztassák róla, hogy Európában milyen szabályok érvényesek.

Tóth szerint nagyon fontos volna, hogy aki ide készül, azt tájékoztassák róla hogy az ő törvényeik nem írják fölül az európai törvényeket, és itt nem élhetnek zárt közösségben, hanem be kell illeszkedniük a társadalomba.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!