A Szegedi Városkép és Piachoz kerülnek az önkormányzati médiumok

Belföld, 2020.12.17

Több intézményt is leválaszt az önkormányzat a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft-ről, így lényegében a nevében megjelenő tevékenységekből várhatóan csak a rendezvényszervezés marad a cégnél.

SZVP A Rácz Attila személyében nemrégiben új ügyvezető igazgatót kapó Szegedi Városkép és Piac Kft-hez kerül például a Szeged Televízió és a szeged.hu, de valószínűleg az önkormányzat ingyenes heti újságját, a Szegedi Tükröt is a piacos cég fogja kiadni jövőre.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. alapító okiratának módosításáról szóló előterjesztést első körben a városi képviselő-testület pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága elé terjesztették szerdán, ám ennek tagjai a koronavírus-járvány miatt lényegében csak online véleményezik a napirendi pontokat, a végső döntést pedig a rendkívüli helyzetre való tekintettel a polgármester hozza meg. Így borítékolható, hogy a szintén virtuálisan ülésező közgyűlés is áldását adja a cég profilbővítésére.

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft-től átkerülő tevékenységekről a Szegedi Városkép és Piac Kft új tevékenységi körei árulják el a legtöbbet. Ilyenek például a folyóirat és időszaki kiadványok kiadása, ami azt jelzi, hogy az internetes szeged.hu és a papír alapú Szegedi Tükör egyaránt ide fog kerülni, de akár a cég adhatja ki a jövőben a Szeged folyóiratot is, amelynek kiadója jelenleg az önkormányzat egyik intézménye, a Somogyi Könyvtár.

A Szeged Televízió jövője sem kétséges, hiszen a film-, videó- televíziós műsor-gyártás is bekerült a Városkép és Piac tevékenységi körébe. Az, hogy rádióműsor-készítéssel is kiegészítik a tevékenységet, az az eddig szintén a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft-hez tartozó D2 Stúdióra utal, amely többek között rádióműsor készítésével is foglalkozik. Érdekesség még, hogy a Városkép és Piac a PR tevékenységet, a sport- és szabadidős tevékenységet, a közvélemény-kutatást, sőt a konferenciaszervezést is felveszi a profiljába. Információink szerint az átszervezés összefügg a 2022-es parlamenti
választások kampányának indításával, ami azt jelenti, hogy lényegében ebben a cégből irányítja a városvezetés a városi sajtó hozzá tartozó szerkesztőségeit, illetve hogy Rácz Attila tevékenységi köre nem korlátozódik majd a Mars téri piac felügyeletére, és a városi rendezvények levezénylésére.

Úgy tudjuk, a cégbe érkező szerkesztőségek új helyre költöznek, de a Szeged Televízió stúdiója marad a Feketesas utcában. Az új központ is a belvárosban lesz, egy önkormányzati tulajdonú ingatlanban. Kérdés, hogy közvetlenül ki felügyeli és koordinálja majd a szeged.hu, a Szeged Televízió, valamint a Szegedi Tükör munkáját. A Szegedi

Városkép és Piac Kft. várhatóan 2021. január 1-től veszi fel az új tevékenységi köröket, és az ide átkerült munkatársak új szerződései ettől az időponttól élnek.
(Webrádió)

Címkék

Szegedi Városkép és Piac Kft. Szeged.hu Szeged Televízió Szegedi Tükör
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!