A Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület közleménye

Belföld, 2020.09.23

    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) -

A Hamzsabégi út - Dombóvári út - Sárbogárdi út mentén élő emberek nem tudnak beletörődni életkörülményeik radikális megváltoztatásába, amely a Kelenföld-Ferencváros vasútvonal vágánybővítésével bekövetkezne.
A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület (popÉK; bejegyzés alatt) szept. 19-én fáklyás felvonulást szervezett, amin több százan vettek részt. Békés, családi felvonulás volt, ugyanakkor egyértelművé vált, hogy az itt élők elutasítják a nagyvárosi kerületrész "zöld tüdején" átvezető - jelenleg is sűrű járatú, nagy zajjal és rezgéssel járó - teherforgalom radikális, 40 %-os növelését.

A fáklyás felvonulás sikere lendületet adott a szept. 21-i lakossági fórumra, amelyet az egyesület kezdeményezett.
Az önkormányzat elfogadta, ahogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (képv. Nyúl Zoltán) és a Budapest Fejlesztési Központ Zrt. (képv. Vitézy Dávid) is, online jelenléttel.
Helyszín a Tranzit kávéház terasza (XI. Bukarest u.), kivetítővel. Az 5 órára kiírt fórumra sokan jöttek, kötelezően maszkban.

Már az elején csalódás ért mindenkit: közel 1 1 órán keresztül a "kívülről ismert" videók és tájékoztatók mentek a kérdések és válaszok helyett. Az egyesület 1/2 8 körül kapott - érdemben 6 - kérdezési lehetőséget.
A fórumot senki nem így képzelte, számos fontos kérdés elmaradt, meggyőző válaszok sem jöttek (pl. a V0-ás nyomvonal valós lehetőségére).
Az egyesület további egyeztetéseket kezdeményez.

A popÉK rendezvényeit részvételünkkel támogattuk.


Kiadó: Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!