A tankerületi központ nem állt el a Damjanich utcai épületre vonatkozó szerződéskötési szándéktól

Belföld, 2021.06.23

A Belső-Pesti Tankerületi Központ nem állt el a Damjanich utcai épület bérleti jogára vonatkozó szerződéskötési szándékától, a jogvitákkal kapcsolatban várja a válaszokat és módosításokat a VII. kerületi önkormányzattól - közölte a tankerületi központ szerdán az MTI-vel.

Mint írták, sajnálattal értesültek arról, hogy a VII. kerület polgármestere elzárkózik a Molnár Antal Zeneiskola, Zenei Alapfokú Művészeti Iskolának szánt, és kifejezetten számára felújított Damjanich utcai ingatlannal kapcsolatos vitatott kérdések megtárgyalásától és helyette valótlan állításokkal támadja a fenntartót a sajtóban.

Felidézték: a tankerületi központ nyílt pályázat útján nyerte el az ingatlan bérleti jogát, és egyértelműen kifejezte szándékát, hogy azt igénybe vegye az iskola számára.

Hozzátették: az önkormányzat által megküldött bérleti szerződés alaki és tartalmi hibákat, valamint a kiírással ellentétben korlátozásokat is tartalmazott, így például az iskolai udvar használatára vonatkozó tilalmat. A tankerületi központ folyamatosan jelezte írásban és a személyes egyeztetések alkalmával is, hogy a szerződésben lévő anomáliákat - különös tekintettel a tisztázatan tulajdoni viszonyokra - rendezni kell - jegyezték meg.

A tankerületi központ fontosnak tartja, hogy vonják be a tárgyalásokba az épület másik tulajdonosát is, "akit a polgármester kifelejtett".

Leszögezték: a tankerületi központ nem állt el szerződéskötési szándékától, a szerződésre vonatkozó jogvitákkal kapcsolatban viszont válaszokat, módosításokat vár az önkormányzattól.

"Sajnálatos, hogy tények és érdemi tárgyalás helyett vádaskodás, és politikai kampány lett a dologból" - tették hozzá. Kiemelték: "a kerületi gyermekek számára hasznosabb lenne, ha a polgármester a pártpolitikai csatározás helyett - ha már nem segíti - legalább nem gátolná meg a művészeti oktatást".

Hangsúlyozták: a tankerületi központ továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Molnár Antal Zeneiskola a Damjanich utca 4. szám alatti épületben folytathassa tevékenységét, "azonban az önkormányzat számára, úgy tűnik, hogy a piaci haszonszerzés fontosabb, mint a vonatkozó jogszabályok betartása és a kerületi gyerekek sorsa".

A VII. kerületi önkormányzat hétfőn közölte, a pályázat eredményhirdetése után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződést aláírják és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba, ezért az önkormányzat részletfizetési kedvezményt engedélyezett a tankerületnek, a szerződéskötés határidejét pedig a tankerület kérésének megfelelően többször módosította, és minden vitás kérdésben nyitott volt engedményeket tenni az ügy megnyugtató lezárása és a zeneiskolás gyerekek elhelyezése érdekében.

Hozzátették: a Belső-Pesti Tankerületi Központ június 17-én arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni, indoklásként pedig egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. Az önkormányzat jelezte: elítéli a tankerületi központ "felelőtlen és átgondolatlan" döntését, amelyet a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!