A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének közleménye (3. rész)

Belföld, 2021.08.27

    Budapest, 2021. augusztus 27., péntek (OS) -

Az AI-alapú szoftver különböző típusú információkat nyer ki képekből, majd hangosan kimondja azokat, lehetővé téve az érintettek számára, hogy önállóan végezzék el a legkülönfélébb tevékenységeket: dokumentumokat olvassanak munkahelyükön, felismerjék a barátaikat, megtalálják otthon személyes tárgyaikat, vagy akár tömegközlekedési eszközöket használjanak. Az Envision szoftvere digitális és kézzel írt szövegek beolvasására is képes több, mint 60 nyelven; emellett felismeri az arcokat; jeleneteket ír le; érzékeli a színeket, objektumokat - és még sok minden másra is képes, hogy hozzáférést biztosítson a látássérültek számára az őket körülvevő vizuális információkhoz.
A lehető legmagasabb felhasználói élményt nyújtó, vakokkal és gyengénlátókkal közösen megtervezett mesterséges intelligencia-szoftver kétféleképpen használható: egy kisegítő okosszemüvegbe beágyazott, kihangosító technológiaként (jelenleg a Google Glass-szal együttműködésben, a jövőben különféle intelligens szemüvegek hozzáadásával), valamint iOS és Android okostelefon-alkalmazásként. A termékeket már több, mint 200 országban használják, és a vállalat folyamatosan fejleszti disztribútori hálózatát.

Bővebb információ Impact Ventures honlapján érhető el.


Kiadó: Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!