A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (2. rész)

Belföld, 2018.11.06

    Budapest, 2018. november 6., kedd (OS) - "Szövetségeket keresve, világnézeti különbségeket áthidalva kell igyekeznünk cselekedni" mondta a rabbi, valamint "az egység megteremtése mellett igyekeznünk kell az általános kinyilatkoztatások helyett, a konkrét kihívásokat professzionális eszközökkel felmérni és felismerni, és utána fokuszáltan cselekedni". A Rabbi ismertette a magyar zsidó közösségek helyzetét és azokat a kihívásokat, amelyek 2012-ben a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) megalapítását motiválták az általa említett értékek mentén. Majd röviden felvázolta azokat az eredményeket, melyeket a TEV elért az elmúlt hat évben:

Az Alapítvány Európában egyedülállóan, havi rendszerességű antiszemitizmus monitoring jelentéseket ad közre; több mint 100 eljárásnak volt kezdeményezője, vagy nyújtott hozzá jogi segítséget; Kezdeményezője volt a magyar Alaptörvény, a Ptk. És Btk. módosításainak, amelyek megkönnyítik az antiszemita megnyilvánulásokkal szembeni jogi fellépést; Az antiszemitizmussal, gyűlölet cselekményekkel és a zsidó közösséggel kapcsolatos akkreditált képzést kezdeményezett a Nemzetvédelmi Egyetemen; Facilitálta az új közoktatásban alkalmazott tankönyvek tartalmi auditálását.

A két napos konferencián, amelyet Benjámin Netanyahu, Izrael állam miniszterelnöke köszöntőjében "az Izrael állam és az európai zsidó ügyek melletti kiállás fontos fórumának" nevezett, ismét szomorúan igazolódott, hogy az elmúlt években számos európai országban kimutatható volt az antiszemita attitűd és atrocitások számának növekedése.

Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!