A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye

Belföld, 2022.11.21

(OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) támogatja az emberhit eszméjét.

Ez az eszme ésszerű és pozitív. Korunkban, amikor annyi, az ember által okozott súlyos probléma tornyosul körös-körül, és az ember annyira gyengének, tehetetlennek, felelőtlennek mutatkozik, nagy és egyre nagyobb szükség van erre az eszmére. Hinni kell az emberben, mert ezt sem a történelem, sem a tudomány nem támasztja alá, egyedül a hitünk.

Ez a fajta hit racionális és morális alapú. Egyedül az emberhit ad értelmet a harcnak, amelyet a fenyegető problémák és a veszedelmek ellen, céljainkért kell vívnunk, nap, mint nap. Olyan célokért, mint rend, igazságosság, szabadság. Kevés az, ha az életösztön vezérel, önpusztító, ha egyedül a haszon, a profit motivál, önbecsapás, ha túlvilági erőkre, mitikus megváltókra várunk. Az ember mindig is saját sorsának kovácsa igyekezett lenni, de ez rend szerint nehéz és fájdalmas küzdelem, béklyózva pedig végképp lehetetlen.

Mégis bizakodóak lehetünk, hiszen mára a tudomány hihetetlen fejlődést ért el. Túlzás nélkül elmondható, hogy a 21. században a tudomány mindenre tud választ, megoldást találni. Közben látjuk azt is, hogy hiába lenne válasz, megoldás, sem a társadalmi igazságosság, sem a béke, sem a klímavédelem dolgában nincs áttörés. Éppen ehhez kellene, hogy előbbre tegyük a tudományt és az emberhitet.

Tisztelettel viszonyulunk mind a politikához, mind a régi hitekhez, de elérkezett egy nagy korszakváltás ideje.


Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!