A város díjazta a kultúra szegedi "nagyköveteit"

Belföld, 2020.01.23

Immár hagyományos módon, a magyar kultúra napján díjazta a város kultúrában jeleskedő szakembereit a szegedi önkormányzat.

Magyar kultúra napja szegedi díjazottak
1989 óta ünnepeljük meg minden évben a Himnusz születésnapján a magyar kultúra napját. A csongrádi megyeszékhelyen sem feledkeztek meg a város kulturális "nagyköveteiről". A díjazottakat, akiket a szegedi önkormányzat teljes egyetértésben szavazott meg Dr. Botka László köszöntötte, aki beszédében azt is megjegyezte, hogy a város az idei évben mintegy 7 milliárd forintot fordít a költségvetésből a szegedi kultúrára.

  • Szeged Kultúrájáért díjban részesült:
Jakab Tamás színművész, Klebniczki György zongoraművész, zeneszerző, valamint Patyi Zoltán néptáncos, népzenész, táncpedagógus és koreográfus. A díjat Szeged város kulturális életében meghatározó személyiségek kapják, akik tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi hírnevet szereztek a megyeszékhelynek.

  • Kölcsey-érmet vehetett át:
Katona Judit énekművész, zenetanár, Tóth Ákos irodalomtörténész, Varsányi Anna drámaíró, műfordító, Dömötör Mihály fotóművész, Farkas Endréné Frecot Tünde közművelődési szakember, Kulcsár Marianna könyvtáros, Goda Katalin néptáncos, néptáncpedagógus, valamint Martinkovics Katalin színházmenedzser.
Az ünnepséget a Tiszavirág Néptáncegyesület Cibere csoportjának előadása zárta.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!