A virtuális világot vizsgáló hallgatói dolgozatokat díjazott az NMHH

Belföld, 2021.03.29

A virtuális világot vizsgáló hallgatói dolgozatokat díjazott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Az NMHH Médiatanácsának Médiatudományi Intézete 2012 óta kétévente ír ki pályázatot média- és hírközlési témájú tudományos diákköri (tdk-) dolgozatok ösztönzésére. Az intézet legfrissebb pályázatára tavaly december 1-ig jelentkezhetett minden olyan hallgató, aki intézményében média- és hírközlési joggal foglalkozó tdk-dolgozatával indulhatott a idei Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójában. A díjazásnak azonban nem volt feltétele, hogy a munka bejusson az OTDK-ra.

Az NMHH kilenc egyetemi hallgató tudományos diákköri dolgozatát díjazta idén. A hétfői online díjátadón Karas Monika, az NMHH elnöke a kommunikációs igazgatóság tájékoztatása szerint kiemelte a dolgozatok aktuális kérdések iránti érzékenységét, a hallgatók bátor és felelős problémafelvetéseit. A dolgozatok között hangsúlyosan szerepeltek a közösségimédia-szabályozással, az online személyiségi jogokkal, a szólásszabadsággal és a félretájékoztatással kapcsolatos témák.

"Mindezek közös nevezője a szabadság és a felelősség kérdése, amelyet minden nemzedéknek új körülmények között kell megválaszolni. A szabadság törékeny, a felelősség súlyos. Mégis újra és újra meg kell találni a kettő egyensúlyát" - idézték az elnököt a közleményben. Karas Monika szerint dolgozataikban a díjazott hallgatók is ezt az egyensúlyt keresik.

Az egymillió forintos összdíjazás mellett a nyertes pályaműveket az nmhh.hu/mtmi oldalon is rövidesen publikálják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!