A víz: gyógyír minden problémára!

Belföld, 2020.04.16

A víz az emberi lét alapvető eleme. Számos tudományos értekezlet foglalkozik a víz emberi szervezetre és annak egészséges működésére gyakorolt jótékony hatásaival.

Montivíz Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy előnyei tagadhatatlanok, és a szervezet normális működéshez elegendő vízre van szükség. De mennyi az elegendő? Melyek azok a hatások, amelyek a megfelelő folyadékbevitelnek köszönhetők? Milyen betegségek gyógyíthatók az úgynevezett vízterápiával?

A vízterápiának keleti gyökerei vannak, a japánok szerint minden betegség gyógyítható lenne vízzel. A terápia során éhgyomorra kell - a betegség függvényében meghatározott ideig, meghatározott mennyiségű vizet inni. Ebben a helyzetben kifejezetten praktikus megoldás, ha az embernél folyamatosan kéznél van a tiszta és hidratáló ásványvíz, így praktikus lehet egy vízadagoló automata vagy szódagép beszerzése, amely megkönnyítheti dolgát.

Amit a vízterápiáról tudni kell

A vízterápiához - mint minden más kezeléshez időre és türelemre, valamint megfelelő mennyiségű minőségi ásványvízre van szükség. Nem történik csoda pár nap alatt, időt és energiát kell az embernek befektetnie gyógyulása érdekében. Azonban megnyugvással töltheti el a tény, miszerint gyógyszerek nélkül, a víz erejével gyógyítja szervezetét. Minden betegségnél más és más időt szabtak ki az orvosok. Például magas vérnyomás és cukorbetegség esetében 30 napos kúra, míg gyomorbetegség és székrekedés esetén 10 napos kúra szükséges.

A víz hatékonyan és kíméletlenül mossa ki az összes méreganyagot a szervezetből, a vesét és a többi szervet tisztítva. Minél gyakrabban látogatja a mellékhelyiséget, a szervezete annál jobban fellélegzik, mivel megszabadulhat a melléktermékektől. A nagyobb mennyiségű víz elfogyasztásának szemmel látható jelei vannak. Az arca sokkal kisimultabb, ragyogóbb és egészségesebb lesz. Mindemellett az elfogyasztott víz mennyiségének szerepe van a fogyásban, tisztítja a vastagbelet és segíti a gyomor munkáját, hozzájárul a tápanyagok hatékonyabb felszívódásához is. Sok víz fogyasztása - főleg éhgyomorra - beindítja a belek működését és szabályozza a tápcsatornát egyaránt.  

Milyen jeleket küld a kiszáradt szervezet?

Abban az esetben, ha nem fogyaszt elegendő folyadékot, a szervezete különböző jeleket küldd annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet és megóvja a kiszáradástól. Ilyen leggyakrabban jelentkező jel a fejfájás. Azonban előfordulhat fokozott szomjúságérzet, szájszárazság, duzzadt nyelv, gyengeség, szédülés, ájulás, heves szívdobogás és erőtlenség. Éppen ezért figyeljen arra, hogy a napi 3 liter folyadékot minden nap bevigye a szervezetébe. Amennyiben segítségre van szüksége a napi rutin fenntartásához, akkor látogasson el a Montivíz weboldalára, ahol kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbb vízadagoló gépet és megőrizheti egészségét.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!