A víztoronyban találja meg otthonát Rókus Mókus

Belföld, 2021.02.04

Igazi szegedi darabbal jelentkezik a Kövér Béla Bábszínház, ugyanis a történet egy Rókus városrészben élő kisállatról szól.

Rókus Mókus A bölcsiseknek készült darab zenéjét a szegedi gyökerekkel rendelkező énekes, hegedűs, zeneszerző Szirtes Edina írta, akinek művészneve természetesen Mókus.

A darab sajtótájékoztatóján egy kis részletet láthattak az újságírók a Spergel Anna által írt és rendezett előadásból. Az író-rendező elmondta, hogy mindenképpen helyi témát szeretett volna választani a legkisebb generáció számára, és mivel Rókuson él, nem volt kérdés, hogy főszereplője itt keres magának menedéket, ahol pihenhet és elrejtheti az elemózsiáját.

Az előadásra látogató kisgyermekek, Rókus Mókussal kalandozva bepillantást nyerhetnek a bábszínház világába. A bölcsődés korosztály életkori sajátosságait figyelembe véve alakították ki a játékot. A csöppségeknek egy olyan színházi élményben lehet részük, ahol szinte minden második percben történik egy pici csoda, mely odavonzza a tekintetüket a színpadra.

Az előadás során legkisebb nézők, ismerős játékokat láthatnak, olyanokat, mint például: a kukucs játék, a bújócska vagy a kocsikázás. Az előadás időtartama 25 perc, melyet 20 perc játék követ. Ennek során a gyerekek bemehetnek a színpadra és kipróbálhatják az előadás során látott játékokat.

Tóth Andrea díszletei könnyűek és egyszerűen mozgathatók, ami igazán mozgalmassá teszi a színpadi eseményeket. Az egyik díszlet a rókusi víztoronyhoz hasonlít, nem véletlenül. Rókus Mókus sok kaland után itt talál otthonra, így a gyerekek saját környezetükre ismerhetnek az előadás egyes részleteiben.

A darab zenéjét Szirtes Edina Mókus írta, amit Rózsa Teodóra szólaltat meg a színpadon. Két fiatalember játszik még a darabban: Rácz Mihály és Mészáros Ágoston. Kiss Ágnes igazgató elmondta, hogy az életkori sajátosságok miatt ezt az előadást nem streamelik, és nem is töltik fel egyetlen videómegosztóra sem. Amíg a járványhelyzet miatt nézőket nem fogadhat a színház, folyamatosan készülnek új előadásokkal, hogy amikor feloldják a korlátozásokat rengeteg darabbal pótolják a gyerekek és a felnőttek számára a most kényszerűségből elhalasztott előadásokat.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!