A Volner Párt feljelentést tett a frankfurti villamosok miatt

Belföld, 2021.09.28

A Volner Párt versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntette miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a BKV Zrt. tervezett villamosbeszerzése miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon kedden.

A BKV ugyanis hamarabb egyezett meg a frankfurti közlekedési vállalattal (VGF) a járművek adásvételéről, minthogy a közbeszerzési értesítő megjelen az Európai Unió honlapján, így más vállalatok el sem indulhattak a tenderen - közölte Volner János, a párt elnöke a feljelentés benyújtását megelőzően, a főkapitányság előtt megtartott sajtótájékoztatóján.

Ugyancsak vizsgálatot kezdeményeznek a Gazdasági Versenyhivatalnál, illetve feljelentést tesznek az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) - tette hozzá Volner János.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a BKV Karácsony Gergely kezdeményezésére 35 darab, 25-30 éves villamost akar beszerezni az elavult Ganz villamosok leváltására 7,7 milliárd forint értékben. A BKV már 2021 februárjában jelezte a vásárlási szándékát, júniusban hírt is adott a tervezett beszerzésről, amelyet tárgyalt a főváros önkormányzata is, miközben a közbeszerzési értesítő csak 2021 augusztusában jelent meg az uniós honlapon.

Vagyis egyértelműen megállapítható, hogy a frankfurti közlekedési vállalattal a főváros és a BKV már az előtt tárgyalásokat folytatott a villamosok megvásárlásáról, hogy a közbeszerzési eljárásra sor került volna.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a villamosok, amelyeket a képviselő szerint a német köznyelv "grillsütőnek" hív, nem klimatizáltak és a VGF tájékoztatása szerint nem is lehet klimatizálni a járműveket.

Vagyis Karácsony Gergelyék hazudoznak akkor, amikor azt állítják, hogy műszakilag megoldható a járművek légkondicionálása - mondta Volner János.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!