A Waberer's az EBITDA csökkenésére számít az idén

Belföld, 2018.07.12

A Waberer's International Nyrt. módosította korábbi piaci várakozásait, és az éves csoportszintű adózás és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) kismértékű csökkenését várja a tavalyi 85,8 millió euróhoz képest - közölte a társaság a tőzsde honlapján csütörtökön.

A korábbi várakozások az éves EBITDA növekedését jelezték. A menedzsment a korábbi várakozásaival összhangban a bevétel kétszámjegyű növekedésére számít 2018-ban 2017-hez képest.

A tájékoztatás szerint a várakozások módosításának fő okai az európai fuvarozási piacon tapasztalható változások, így a régiós munkaerőpiaci nehézségek és a költségvezérelt áremelések miatti alacsonyabb kamion-kihasználtság, amik nyomás alá helyezik a profitabilitást.

A vezetőség ezeket a hatásokat ideiglenesnek tekinti és a piaci feltételek fokozatos javulását várja az év második felében. Ugyanakkor számos intézkedést kezdeményeztek, amelyek javítják a szervezet és a belső folyamatok reagálását a piac változásaira. A Waberer's vezetői szerint az intézkedések a következő évben javítják a profitabilitást a piaci feltételek függvényében - írták.

A Waberer's Nyrt. árbevétele idén az első negyedévben 178,9 millió euróra, mintegy 54 milliárd forintra emelkedett, 15,3 százalékkal nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!