Alacsonyabb díjat kell fizetnie a hódmezővásárhelyi kórház bővítésén dolgozó vállalkozásnak

Belföld, 2021.04.19

A korábban megállapított 136 millió forint helyett csupán 300 ezer forint közterület-használati díjat kell fizetnie a hódmezővásárhelyi kórház bővítésén dolgozó vállalkozásnak, mivel a munkálatokhoz kisebb területet, rövidebb ideig vesz igénybe - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn az MTI-t.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés múlt csütörtöki véleményező ülésén Horváth Zoltán (Fidesz-KDNP) képviselő kérte, hogy a polgármesteri hivatal engedje el azt a 136 millió forintos díjat, amelyet a kórház bővítésén dolgozó vállalkozásnak kellene fizetnie egy a kórház melletti kisebb közterület használatáért az építkezés idejére. Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) polgármester akkor közölte, nem támogatja a kérést. Döntését az önkormányzat nehéz anyagi helyzete mellett azzal indokolta: a közterület-használati díj célja anyagilag érdekeltté tenni a vállalkozásokat, hogy minél kevésbé zavarják a város közlekedését.

Az önkormányzat hétfői közleménye szerint a kivitelezést végző helyi vállalkozás, az Építészmester Kft. egy évre kívánta igénybe venni egy daru elhelyezésére és az építőanyagok tárolására a kórház melletti utca egyik forgalmi sávját, valamint a kerékpárút és a járda egy szakaszát. A terület egyéves használatáért járó összeget a korábbi városvezetés idején meghatározott díjszabás alapján állapították meg.

Április 12-én azonban az Építészmester Kft. módosította igényét, április közepétől csupán július 31-ig kívánja használni az utca egy részét, ennek használati díja már csak mintegy 300 ezer forint. A cég a daru területhasználatára április végén nyújt be majd egy új kérvényt, várhatóan a korábban tervezett egy évnél rövidebb időre - tudatta az önkormányzat.

Egy román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően több mint kétmilliárd forintból új gyermek- és belgyógyászati osztályt alakítanak ki a hódmezővásárhelyi kórházban, és korszerű diagnosztikai eszközök érkeznek az intézménybe. A 35-35 ágyas osztályokat a járóbeteg-szakrendelő épületének új 2300 négyzetméter alapterületű szintjén alakítják ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!