Alaptörvény-módosítást kezdeményezett a Jobbik

Belföld, 2021.02.23

Alaptörvény-módosítást kezdeményezett a Jobbik annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a megfizethető lakhatás - jelentette be keddi online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke.

Szükségesnek nevezte, hogy - számos európai országhoz hasonlóan - a mindenkori kormány legyen köteles olyan lakáspolitikát folytatni, hogy egy átlagos keresetű polgár belátható időn belül megfizethető árú lakhatáshoz juthasson.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: felfogásához legközelebb egy bérlakás-program indítása áll, de a lakhatási támogatás bevezetését és egy panelprogram indítását is jó eszköznek tartja.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az alaptörvény említi ugyan a lakhatást, de csak "semmire nem kötelező" törekvésként, márpedig szerintük azt kellene garantálni, hogy a fiatalok ne legyenek évtizedekre a kereskedelmi bankok adósai, hogy kicsi, gyermekvállalásra esetleg alkalmatlan otthonhoz jussanak.

Hozzátette: a javaslattal az a céljuk, hogy a fiatalok a szülőföldjükön boldogulhassanak, itt valósíthassák meg családi céljaikat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!