Apáti István: eredményes a Mi Hazánk Mozgalom forgalomlassító demonstrációja

Belföld, 2019.01.22

Pártja sikerének is tartja a Mi Hazánk politikusa, hogy a gumiipari ágazatban  Nyíregyházán és Veszprémben megállapodásra jutott egymással a munkavállalói és a munkaadói oldal a "túlóratörvénnyel" összefüggésben.

Van létjogosultsága a Mi Hazánk Mozgalom által meghirdetett "értelmes ellenállásnak", a gumiipari dolgozók követeléseinek támogatása érdekében szervezett forgalomlassító demonstrációk eredményeképpen Veszprémben és Nyíregyházán megállapodtak egymással a szakszervezetek és a munkaadók - közölte Apáti István, az ellenzéki párt politikusa sajtótájékoztatón kedden Nyíregyházán.

A független országgyűlési képviselő elmondta, a Mi Hazánk Mozgalom hétfőn a nyírségi megyeszékhelyen kívül Tatabányán, Veszprémben, Rácalmáson, Budapesten, Makón, Szegeden, Vácon tart félpályás forgalomlassító demonstrációt a túlóratörvény ellen.

A fő érdem elsősorban a gumiipari szakszervezeteké, a munkavállalóké és a munkáltatóké, akik Nyíregyházán és Veszprémben villámgyorsan megállapodásra jutottak, vagyis a túlóratörvényt a helyi gumiipari üzemekben nem fogják alkalmazni - jelentette be az ellenzéki politikus. Apáti István azt mondta, az "egyesült balliberális tömb" pártjaival ellentétben a Mi Hazánk nem az "utcai balhéban és botránykeltésben", hanem az értelmes tárgyalásokban látja a megoldást erre a problémára.

A megállapodás megszületését a forgalomlassító demonstrációk eszközével tudta segíteni a mozgalom, csakúgy, mint a tavaly év végén a Tescóhoz szervezett tüntetésen - értékelt Apáti István, hozzátéve, a mozgalom a továbbiakban is ezt az utat, az értelmes érdekképviselet és ellenállás útját fogja járni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!