Arató: a DK nem támogatja a német és holland parlamentet elítélő politikai nyilatkozatot

Belföld, 2022.12.05

A Demokratikus Koalíció (DK) nem támogatja a német és a holland parlamentet elítélő politikai nyilatkozatot - mondta hétfői, online sajtótájékoztatóján a DK frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely arra hivatkozott, hogy fideszes képviselők hétfőn politikai nyilatkozat elfogadására tettek javaslatot az Országgyűlésnek a Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról. Az indítvány felidézi, hogy a német Bundestag 2022. november 10-én, a holland parlament pedig 2022. november 17-én olyan indítványt fogadott el, amely a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonta a megállapodás komolyságát.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a két parlament azt állapította meg, hogy Magyarország nem jogállam és az "Orbán-kormány nem a korrupció megszüntetésére törekszik, hanem arra, hogy az európai uniós forrásokat továbbra is korrupt módon használja fel".

Nem a hollandok és nem a németek felelősek azért, mert a kormány "12 éve ellopja az uniós forrásokat", nem ők felelősek azért, hogy Magyarország jó eséllyel el fogja veszíteni az EU-s források jelentős részét - jelentette ki Arató Gergely.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!