Átadták a 160 millió forintból megújult aszalói óvodát és iskolát

Belföld, 2022.11.30

A gyermekek és a családok támogatása az egyik legfontosabb kormányzati feladat - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón, ahol átadták a több mint 160 millió forintból megújult óvoda- és iskolaépületeket.

Nagy-Vargha Zsófia jelezte: a fejlesztések nagymértékben segítik a helyi és a környékbeli családok életét.

A kormány családpolitikai döntéseiről szólva kiemelte, hogy az elmúlt 12 évben csaknem négyezer milliárd forint adó- és járulékbefizetés maradt a magyar családoknál.

Hozzátette: a családok anyagi támogatása mellett a kormánynak fontos az intézményrendszer - a bölcsődék, óvodák, iskolák - fejlesztése is. Elmondta: az aszalói óvoda és iskola épületeinek több mint 160 milliós korszerűsítése mellett a szomszédos Halmajon egy 177 millió forintból épült új bölcsődét is átadtak szerdán.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője kitért arra, hogy az energetikai beruházások napjainkban nagyon fontosak. Örömtelinek nevezte, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi Tankerületben már nincs olyan intézmény, ahol ne történt volna valamilyen korszerűsítés a közelmúltban.

Mészáros István, Aszaló független polgármestere az energetikai beruházásokat ismertetve közölte: az óvodában és az iskolában hőszigetelés, nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés történt, az óvoda épületén pedig napelemeket is elhelyeztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!