Átadták a Kiskőrösi Járási Ügyészség új épületét

Belföld, 2022.09.15

Átadták a tizenöt település illetékességét ellátó Kiskőrösi Járási Ügyészség új épületét csütörtökön - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A Kiskörösi Járási Ügyészség 1872-ben a királyi járásbíróság mellett kezdte meg működését. Húsz év múlva - a maga korában a régió legkiemelkedőbb építészeti alkotásának tartott - községházában kapott öt irodát, majd 1990 májusától napjainkig az önkormányzat irodaépületében 136 négyzetméteren, 9 irodahelyiségben működött - ismertették a közleményben.

A most átadott új, 378 négyzetméter alapterületű, 12 irodahelyiségből álló, a mai kor energetikai és esztétikai igényeinek megfelelő modern székház építési munkálatai márciusban kezdődtek.

Idézték a közleményben Polt Péter legfőbb ügyészt, aki az avatóünnepségen az ügyészi szervezet infrastrukturális fejlesztései egyik fontos állomásának nevezte a Kiskőrösi Járási Ügyészség új épületének átadását.

Polt Péter azt mondta: az ügyészség nagy hangsúlyt fektet a 21. század igényeinek és elvárásainak megfelelő munkahelyek kialakítására. Ennek egyik fontos, mára különösen felértékelődött eleme az energiahatékonyság. A most átadott épület e szempontnak is maximálisan megfelel.

Az ünnepségen beszédet mondott Gyugyi Csilla Bács-Kiskun megyei főügyész is, majd az épület kulcsát Csanády Zsolt kiskőrösi járási vezető ügyész vette át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!