Átadták a kormányablakot Dunakeszin

Belföld, 2021.09.01

Átadták a kormányablakot Dunakeszin szerdán. Az új létesítmény a 307. kormányablak az országban.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt kezdték meg a területi közigazgatás átfogó átalakítását.

"A pandémiát megelőző utolsó békeévben" közel 15 millió ember kereste fel a kormányablakokat, amelyek átlagosan 8-9 percenként fogadták az ügyfeleket - közölte György István.

Ma minden olyan okmány, ügyirat, dokumentum, amely hatósági ügyintézést igényel, leadható a kormányablakokban. Ez alól azok az ügyek kivételek, amelyek speciálisan egy-egy hatóság feladatköréhez tartoznak - tette hozzá.

Pest megyében nincs olyan járás, ahol ne lenne kormányablak, a megyében 32 működik - mondta György István, hozzáfűzve, hogy a dunakeszi kormányablak a tizenötödik olyan szolgáltatási pont, amely MÁV-állomáson van.

A tervek szerint az átalakítás végén 313 kormányablak várja majd az ügyfeleket országszerte - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: minden megyének megvan a kormányablak-busza, a koronavírus harmadik hulláma óta közel 70 településen járt a Pest megyei.

A világjárvány okozta helyzethez a területi közigazgatásnak is alkalmazkodnia kellett, és jelesre vizsgázott - mondta György István.

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a közigazgatásban dolgozók munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ország "túl tudott lenni" a koronavírus második és harmadik hullámán.

A politikus közölte, hogy a város és környéke az ország leginkább fejlődő térsége, aminek a helyi erő és a helyi lendület a titka.

Itt nincsenek öncélú fejlesztések, csak olyanok, amelyek az itt élő emberek jólétét szolgálják. A felmérések szerint ma Dunakeszi az ország egyik legélhetőbb városa - tette hozzá.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja arra hívta fel a figyelmet, hogy a korszerű körülmények a kormányablak dolgozóit és az ügyfeleket is szolgálják.

(FOTO)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!