Átadták a megújult Függetlenségi parkot Újbudán

Belföld, 2020.06.05

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a június 5-én, pénteken 14.44-kor a XI. kerület közleménye alapján kiadott, Átadták a megújult Függetlenségi parkot Újbudán című anyagunkat a Főkert kérésére pontosítjuk. A 2. bekezdés 1. mondatában a beruházás összege helyesen:



2 5 0 millió forint

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Átadták a megújult Függetlenségi parkot Újbudán

Budapest, 2020. június 5., péntek (MTI) - Átadták a teljesen újjáépült Függetlenségi parkot Újbudán - közölte a kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

A 250 millió forintos beruházás során a Főkert felújította a szökőkutat és az emlékművet, köré pedig pihenőteret épített. A park szélén körbefutó széles járdákon belül új multifunkcionális tér készült, a sportterületen street workout eszközök, nyugágyak, valamint padokkal kialakított pihenőhely is várja a kikapcsolódni és sportolni vágyókat.

A "Budapest 2019 - Európa sportfővárosa" program részeként 7 fővárosi, köztük 3 újbudai park újul meg - írták.

A XI. kerületben elsőként a Függetlenségi park felújítása fejeződött be, a Petőfi híd lábánál lévő Egyetemisták parkjának fejlesztése 2-3 héten belül ér véget. A harmadik helyszín a Gazdagréti lakótelep déli részén lesz, ahol szintén többfunkciós sportterület készül, és a környéket is rendbe teszik majd - olvasható a közleményben.

A tervezett parkok látványtervei a Főkert honlapján, a www.fokert.hu/sportfovaros/ oldalon érhetők el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!