Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán

Belföld, 2021.08.31

Új sportcsarnokot avattak Újbudán; az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnoka 260 millió forint kormányzati támogatásból épült meg.

Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola udvarán felépült csarnok avatóján Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a kerület országgyűlési képviselője azt mondta, a létesítmény méltó körülményeket teremt az iskolai, a szabadidős és az egyesületi sportoláshoz.

Kiemelte: a kormány a mindennapi iskolai testnevelés bevezetésével lehetővé tette a rendszeres testmozgást, amihez igyekszik méltó körülményeket teremteni. Aki sportol, többet tud az életről, és az élet nehézségei a sport által is könnyebben legyőzhetők, a sport az életre is nevel - fogalmazott.

Az Emericus Sportegyesület sportcsarnokát közösen használják az Ádám Jenő Általános Iskola és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai - utóbbiak addig, amíg el nem készül a gimnázium új tornacsarnoka -, valamint az egyesület tagjai.

Bognár Sándor, az Ádám Jenő Általános Iskola igazgatója azt mondta, a beruházást az a nemes cél ösztönözte, hogy minél több gyerek, minél több sportágban kipróbálhassa magát, és megfelelő körülményeket teremtsenek a mindennapi mozgáshoz. A tornacsarnok tervét sokan támogatták és "hihetetlen összefogással" valósult meg - hangoztatta.

Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, hogy a sportcsarnok elkészültével másfél éves közös munka érett be és a beruházás egyszerre támogatja a köznevelés egyik egyházi és állami oktatási intézményét is.

Barlay Bence, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója azt mondta, a két oktatási intézmény 1429 tanulója fogja használni a tornacsarnokot, amelynek felépültében az vezérelt mindenkit, hogy "olyan jót alkossanak, amelyben a gyerekek boldog csapatként" együtt sportolhatnak.

Schulek Dávid, az Emericus Sportegyesület elnöke köszönetet mondott a sportcsarnok megépítéséért.

Az ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes sportcsarnokot - amely három részre osztható, így három osztály vagy csoport sportolhat benne egyszerre - Szkaliczki Csaba Örs, a Budai Szent Imre Plébánia plébánosa áldotta meg.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!