Átadták az idei Szalay Annamária médiadíjakat

Belföld, 2018.12.06

Borbás Mária televíziós műsorvezető, szerkesztő és a Magyar Katolikus Rádió képviselője vehette át csütörtökön Budapesten a Szalay Annamária Média Alapítvány idei díját.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 2013-ban, Szalay Annamária halálának évében létrehozott, most ötödik alkalommal átadott elismerést odaítélő kuratórium elnöke az eseményen arról beszélt: a névadó életcélja egy jobb, élhetőbb, a valós keresztény értékekre figyelő Magyarország megteremtése volt, amiért mindvégig önfeláldozóan küzdött.

Arra emlékeztetett: Szalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, egyben hozzájárul a külhoni magyar média megteremtéséhez, fejlődéséhez.

Varga Mihály hangsúlyozta: az alapítvány és az általa odaítélt elismerés célja a társadalmon belüli megértés erősítése, ami nem jöhet létre egészséges nemzeti önismeret és öntudat nélkül, aminek viszont előfeltétele, hogy ismerjük értékeinket, hagyományainkat, és legyünk azokra büszkék.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a magyar kultúrtörténet jelentős személyiségeként beszélt a díj névadójáról, aki, mint mondta, új, a keresztény örökség és a magyar hagyományok alkotta utat jelölt ki a magyar kultúra továbbvitelében.

Ezt a szellemiséget gondolom nemzetmegtartó erőnek, és ez az a szellemiség, amelynek védelmét, továbbvitelét, átörökítését említi a magyar alkotmány is - tette hozzá a miniszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!