Átadták az Ősi és Várpalota közötti bekötőutat

Belföld, 2019.12.12

Átadták a Veszprém megyei Ősi és Várpalota közötti bekötőutat, mely a várpalotai elkerülő út részeként mentesíti a városközpontot az átmenő forgalomtól.

Ősi úti bekötő út átadása Várpalotán A bekötő út 770 méteren, részben új nyomvonalon, részben már meglévő út fejlesztésével valósult meg 608 millió forintból, megépülésével elkerülhetővé vált a városközpont.

Az átadó ünnepségen Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy az idei évben rekord összegben, összesen 566 milliárd forintból valósultak meg közúti fejlesztések.

Közölte: 2016 és 2024 között országosan összesen mintegy 5000 milliárd forintot fordítanak közúti és vasúti fejlesztésre. A közúthálózat korszerűsítésére szánt 3200 milliárd forintból 1800 milliárd forint hazai forrásból származik.

A fejlesztések célja, hogy a ma még csak kétsávos főutakon elérhető megyei jogú városok gyorsabban, biztonságosabban megközelíthetők legyenek. Ezen kívül cél az is, hogy az ország bármely pontjáról félórán belül elérhetővé váljon egy négysávos útszakasz - fűzte hozzá.

A helyettes államtitkár elmondta: Székesfehérvártól Veszprémig már végig négysávos úton autózhatunk. A két szomszédos megyeszékhely közötti szakaszon öt beruházásban, 27 kilométeren összesen közel 54 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a 8-as főút vonalán 2015 óta.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, hogy a most megújult útszakasz a város egyik legrosszabb, nagy forgalmú utcája volt, melynek felújítása már régóta váratott magára.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője tudatos útfejlesztésnek nevezte a közelmúltban megvalósult beruházásokat, melyek részeként Várpalotán 450 millió forintból korszerűsödött az úthálózat.
(MTI)

Galériánk

Ősi úti bekötő út átadása Várpalotán Ősi úti bekötő út átadása Várpalotán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!