Átadták Bonyhád megújult rendezvényterét

Belföld, 2018.12.01

Átadták szombaton Bonyhád megújult rendezvényterét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 475 millió forintos támogatásával alakított ki az önkormányzat.

A teret Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) és Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere avatta fel ünnepélyesen.

A projekt keretében a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ körüli területet újították meg 7852 négyzetméteren, több mint ötezer négyzetméteres zöldfelületet hoztak létre, valamint 48 parkolóhelyet építettek, és felújították a művelődési ház mellett lévő szabadtéri színpadot is.

Az önkormányzat ismertetője szerint a terület a város közösségi terévé alakul, a projekt az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztése mellett hozzájárul a közösségek erősítéséhez és a nemzetiségek kulturális örökségének megőrzéséhez. A város eddig 5,5 milliárd forint támogatást nyert el a területfejlesztési program forrásaiból.

A rendezvénytér átadását mások mellett a Völgység Néptáncegyüttes műsorával és gyermekkoncerttel ünnepelték, és az adventi programokat is ott bonyolítják le. A szombati eseményre több százan, köztük sok család gyűlt össze. A tér elnevezéséről a város lakói dönthetnek: december 31-ig szavazhatnak arról, hogy Vörösmarty tér, Kaszinókert, Fő tér vagy Városliget legyen a megújult közterület neve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!