Átadták Fehérgyarmat új piacát

Belföld, 2020.09.08

Elkészült Fehérgyarmat új piaccsarnoka, a mintegy 500 millió forint értékű beruházást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelenlétében adták át kedden a szatmári kisvárosban.

Átadták Fehérgyarmat új piacát A tárcavezető beszédében kiemelte, a földszintes, háromhajós épület méltó a város regionális tekintélyéhez, a félmilliárd forint értékű befektetés pedig jól illeszkedik az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiájához, a nemzeti, a gazdasági és környezeti fenntarthatósághoz.

A fejlesztés a kereskedelem ösztönzése mellett hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez, a térség hagyományainak megőrzéséhez, illetve az épület tervezésénél energiahatékonysági szempontot is figyelembe vettek a tervezők - méltatta a beruházást Palkovics László.

A miniszter hangsúlyozta, a létesítmény megépítésével a helyi gazdasági együttműködés magasabb szintre lép, mivel a városüzemeltető társaság, a termelők és az önkormányzatok közötti megállapodással a kevésbé ismert vagy ismeretlen termelők is piacra tudnak majd jutni.

Péter Csaba (Fidesz-KDNP), Fehérgyarmat polgármestere köszöntőjében elmondta, az 1800 négyzetméter alapterületű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével megépült modern piaccsarnok időjárási körülményektől függetlenül helyet biztosít a térség termelőinek áruik eladására és hozzájárul a város és a térség helyi gazdaságának bővüléséhez, valamint a lakosság életminőségének javításához.

Az évek óta húzódó, időközben forráshiányossá vált projekt megvalósításához 125 millió forintot biztosított a kormány - tette hozzá.

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, egy tanulmány szerint 2011-ben a helyi termékeket legalább öt százalékban a helyi piacokon értékesítették. Fontosnak nevezte, hogy ez az öt százalék növekedjen és ehhez hozzájáruljanak azok a térségi kistermelők is, akik portékáikat a megújult fehérgyarmati piacon keresztül tervezik értékesíteni.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták Fehérgyarmat új piacát Átadták Fehérgyarmat új piacát Átadták Fehérgyarmat új piacát Átadták Fehérgyarmat új piacát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!